De gouden tak van James George Frazer

Ga naar beneden

De gouden tak van James George Frazer

Bericht van Roads op do 5 feb 2015 - 11:42

Ik heb helaas zonder resultaat internet afgespeurd naar een Nederlandstalige uitgave (EPUB of PDF) van "De gouden tak", geschreven door James George Frazer. Dus wellicht dat dit forum me kan helpen Smile

Alvast heel erg bedankt natuurlijk!!!

Groetjes,
Roads

---

Auteur: James George Frazer
Nederlands
910 pagina's
Uitgeverij Contact

Het standaardwerk over religie, volksgebruiken en mythologieen uit de hele wereld en van alle tijden. Sir James George Frazer was een grondlegger van de antropologie en heeft voor dit boek, zijn levenswerk, een schat aan volksverhalen, oude gebruiken en magische rituele verzameld. De Gouden Tak geldt nog altijd als een unieke bron over oude culturen en als een monument van wetenschap en literatuur.
Recensie(s)

'The golden bough' was in de jaren twintig een opzienbarende studie, die de tijd inluidde van een wetenschappelijke benadering van het 'fenomeen' godsdienst. Frazer benaderde als kind van z'n tijd de vraag naar het wezen van religie vanuit evolutionistisch perspectief, waarbij de westerse beschaving, als winnaar, de norm voor de beoordeling van culturele en religieuze fenomenen elders stelt. De godsdienstwetenschap leerde inmiddels dat het wezen van godsdienst eerder in culturele betekenis dan in herkomst moet worden gedefinieerd. Frazer stelde nog dat via de magie de religie en later de wetenschap zouden zijn ontstaan. Dat wordt tegenwoordig als onzin beschouwd. Frazers studie naar de achtergrond van de klassieke mythe over de 'gouden tak', die door een priester-koning van het woud tot de dood moest worden verdedigd tegen zijn eigen opvolger, levert schitterende fictie en een mooi beeld van de vroegere tijdgeest. Zo gezien een waardevolle uitgave.

ProductspecificatiesAuteur
James George Frazer

Overige betrokkenen
Aris J. van Braam (vertaling)

Taal
Nederlands

Oorspronkelijke titel
The Golden Bough

Categorieën
Religie & Esoterie > Theologie

Trefwoord(en)
Geschiedenis , Volksgeloof

Roads

Aantal berichten : 4
Punten : 11
Reputatie : 0
Registratiedatum : 13-11-14

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum